Katica Vendégház

/ Aggteleki Szállás

Táborhelyszín

Táborhelyszín

Feledhetetlen élmények várnak itt benneteket! Az ország legszebb részén, Aggtelek a Bükk-hegység lábánál, az Aggteleki Nemzeti Park területén erdős, vadregényes környezetben központi helyen található a Katica Vendégház, az aggteleki élménytábor helyszíne


A Katica Vendégház kitűnő adottsága révén családok, baráti társaságok, iskolai és munkahelyi csoportok fogadására, edzőtáborok, erdei iskolák, szilveszteri bulik megrendezésére is kiválóan alkalmas. A Bükk hegység lábánál, a város zajától távol kiváló lehetőséget találhatnak itt a természet közelségét kereső, tartalmas, aktív pihenésre vágyók. A szállás kialakítása biztosítja, hogy táborunkban a nagy létszámú iskolai csoportok és a baráti társaságok is megtalálhatják a legmegfelelőbb elhelyezést. Az Élménytábor egy kiváló és egyedi ifjúsági tábor az Aggteleki Nemzeti Park területén.Szálláshelyünk ideális kiindulópont gyalogtúrákhoz is, a rövidebb-hosszak túrák megszervezésére. 


Aggtelek és környéke azon kevés helyek közé tartozik, ahol a föld mélye és a föld felszíne is gazdag látnivalókat rejt.Vigyázat, aki egyszer megpillantja, rabja marad a varázslatos vidéknek! Aggtelek  A Magyarország északkeleti és Szlovákia délkeleti határán elterülő Aggteleki- és Szlovák-karszt természeti és kultúrtörténeti értékekben egyedülállóan gazdag, összefüggő barlangrendszere a két ország közös felterjesztése alapján 1995-ben került az UNESCO Világörökség Listájára.


Itt fedezhetjük fel Európa legnagyobb cseppkőbarlangrendszerét, amely páratlan gazdagságú színes cseppkővilága alapján a Föld egyik legnevezetesebb barlangjának számít. A Szlovák-karszt területén levő barlangokkal együtt több mint 700 barlang ismert. A terület leglátványosabb és leghosszabb barlangja, a 24 kilométeres Baradla-Domica-barlangrendszer fogadja a legtöbb látogatót. Változatos, fantáziadús cseppkőalakzatai bámulatosak.


A felszínen is érdemes barangolni, mert az Aggteleki Nemzeti Park számos programmal várja a látogatókat. A hegyekben gyönyörű gyalogtúrákat tehetünk változatos, kijelölt útvonalakon vagy a tanösvényeken. Az erdő lóháton is bejárható.


Az Aggteleki Nemzeti Park védett természeti területe összesen 20.170 ha. Hazánk nemzeti parkjai közül az első, melyet elsődlegesen az élettelen, földtani természeti értékek, a felszíni formák és a felszín alatt húzódó barlangok - és csak másodsorban az ott élő természet értékeinek - megóvása érdekében hoztak létre. A karsztvidék barlangjainak geológiai jelentősége mellett azonban a térség biológiai, geológiai, őslénytani és régészeti értéke is jelentős.


Aggtelek és környéke tehát mind a földfelszín felett, mind a földfelszín alatt egyedi látnivalókat tartogat az odalátogatók számára.